Arrow left Tilbage til forsiden Arrow left Tilbage
15. maj 2020

Kontant skulderklap til frivillige

Jutlander Bank og Idrætssamvirket Aarhus indstiftede i fællesskab ”Idrættens Frivillighedspris”

Mens Aarhus i 2018 var ”Frivillighovedstad 2018” uddelte Jutlander Bank og Idrætssamvirket Aarhus ”Idrættens Frivillighedspris 2018”. Siden er uddelingen af prisen blevet en fast, årlig begivenhed.

Prisen på 25.000 kroner skal ses som et anerkendende skulderklap til en forening, der har gjort en særlig indsats for at fastholde sine frivillige, og den kan søges af alle idrætsforeninger i Aarhus Kommune, der er medlemmer af Idrætssamvirket Aarhus. Initiativet til prisen er taget af Jutlander Bank, og finansieringen står Jutlander Fonden Himmerland for.
”I Jutlander Bank er vi stolte af vores lokale forankring, og vi synes, at Frivillighedsåret var en oplagt mulighed for at markere vores tætte bånd til byen”, forklarer Jens-Erik Høgholm, der er afdelingsdirektør i Jutlander Bank på Frederiksbjerg.

Sekretariatsleder Henrik Stampe fra Idrætssamvirket Aarhus er glad for, at han var med til at hjælpe initiativet i gang:
”Det er en rigtigt god idé at sætte fokus på det frivillige arbejde, der ydes rundt om i foreningerne. Ofte kan det være svært at finde frivillige nok – og fastholde dem. Derfor er det skønt at være med til at synliggøre det vigtige arbejde, de mange frivillige gør ude omkring i foreningerne, og udbrede kendskabet til, hvordan man skaber et godt miljø for de frivillige,” siger Henrik Stampe.

Også Camilla Fabricius, formand for Aarhus som Frivillighovedstad 2018 var begejstret: ”Idrætsforeningerne giver mange århusianere mulighed for at være en del af et fællesskab gennem frivillighed. Det gør en forskel for den enkelte og foreningen, men også for vores by. Vi tager derfor imod et initiativ som dette med kyshånd. Gennem hele året arbejder vi med, hvordan vi anerkender den frivillige indsats over alt i lokalsamfundet. Det fokus kan denne pris hjælpe med til at understøtte”.
Første modtager af prisen i 2018 var Viby IF Gymnastik.
I 2019 gik prisen til Aarhus Beachvolley Club.

Vil du have gåde råd og tips til din privatøkonomi, så tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmed dig her

Nogle af dem
vi har hjulpet

15. maj 2020

Gode vaner grundlægges på Julemærkehjemmet i Hobro

Læs om et skolekøkken
15. maj 2020

Aarhus sætter pris på de frivillige i sine foreninger

Læs om en ny hæder her
15. maj 2020

Kulturen hjulpet ud til alle i hele Vesthimmerland

Pludselig dukker en lille operatrup på en lokal virksomhed og giver en smagsprøve på, hvad de kan. Et eksempel på, hvad der kan ske i den tilbagevendende kulturuge Aha! i Vesthimmerland Kommune.

Læs mere