Arrow left Tilbage til forsiden Arrow left Tilbage
15. maj 2020

Julemærkehjemmet drømmer om et skolekøkken

En af de bedste måder at få børn til at smage på ny mad er, at de selv har været med til at tilberede det.

Det ved Lise Claesson, der er forstander på Julemærkehjemmet i Hobro. Og derfor drømmer hun om et moderne skolekøkken på Julemærkehjemmet, hvor børnene og deres forældre kan lære at lave de sunde retter, som børnene bliver fortrolige med under deres ophold på Julemærkehjemmet.
Hendes drøm er nu kommet et stykke nærmere at blive indfriet, takket være en donation på over 300.000 kroner fra Jutlander Fonden Hobro.

Julemærkehjemmet i Hobro er det eneste af de fem Julemærkehjem i Danmark, der ikke kan tilbyde undervisning i madlavning. Der findes nemlig ikke noget skolekøkken på matriklen i Østerskoven. Hvis børnene, når de vender hjem, skal bevare de gode madvaner, som de lærer under deres ophold på Julemærkehjemmet, er det vigtigt, at de bliver bakket op af familien derhjemme.

Som en test har julemærkehjemmet lejet sig ind i Bymarkskolens hjemmekundskabslokale en søndag, hvor børnene sammen med deres forældre havde mulighed for at lave mad sammen. Testen på Bymarkskolen faldt så godt ud, at Lise Claesson nu har sat ord på drømmen om et skolekøkken og er begyndt at samle penge sammen.
”Det er ikke helt billigt. Vi har et samlet budget på 1,8 mio. kr., så donationen fra Jutlander Fonden Hobro på 309.000 kr. hjælper virkeligt godt. Hvis der sidder andre virksomheder derude, som gerne vil støtte det gode formål, må de meget gerne kontakte mig. Så vil jeg sætte dem i forbindelse med Julemærkefonden, der har helt styr på de skattemæssige og praktiske forhold ved donationer”, opfordrer Lise Claesson.

Per Norup Olesen, der sidder i bestyrelsen for Jutlander Fonden Hobro, fortæller, at fonden valgte at støtte planerne, fordi Julemærkehjemmet er vigtigt for lokalområdet. ”Der er mange lokale arbejdspladser på Julemærkehjemmet. Samtidig ved jeg, at Julemærkehjemmet vil benytte lokale håndværkere til ombygningen, når den på et tidspunkt skal føres ud i livet”, siger Per Norup Olesen, der i sit daglige virke er afdelingsdirektør i Jutlander Banks privatkundeafdeling i Hobro.

Vil du have gåde råd og tips til din privatøkonomi, så tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmed dig her

Nogle af dem
vi har hjulpet

15. maj 2020

Gode vaner grundlægges på Julemærkehjemmet i Hobro

Læs om et skolekøkken
15. maj 2020

Aarhus sætter pris på de frivillige i sine foreninger

Læs om en ny hæder her
15. maj 2020

Kulturen hjulpet ud til alle i hele Vesthimmerland

Pludselig dukker en lille operatrup på en lokal virksomhed og giver en smagsprøve på, hvad de kan. Et eksempel på, hvad der kan ske i den tilbagevendende kulturuge Aha! i Vesthimmerland Kommune.

Læs mere